MEDICINA TRADICIONAL XINESA

La medicina tradicional xinesa és el sistema mèdic més antic practicat en el món i ha perdurat i evolucionat al llarg de la història.

medxin

Durant la segona meitat del s. XX, aquesta teràpia ha anat introduint-se en els països occidentals i ha obtingut una gran acceptació entre els usuaris d'aquests països que han trobat una medicina diferent, gens agressiva i molt preventiva, mitjançant la qual s'obtenen resultats eficaços ràpidament. La medicina xinesa és utilitzada per un terç de la població mundial i té en consideració no només el que succeeix en l'òrgan afectat, sinó també el que succeeix en tot l'organisme, la manera de manifestar-se, com respon a les influències externes i als estímuls de l'entorn.

Dins de la Medicina Tradicional Xinesa hi trobem diferents tècniques:

Acupuntura

acupuntura

El terme acupuntura descriu un conjunt de procediments que impliquen l'estimulació de certs punts anatòmics utilitzant una gran varietat de tècniques. La variant d'acupuntura que s'aplica amb més freqüència, i els possibles efectes beneficiosos que s'han estudiat amb més profunditat, és la variant en la qual s'insereixen fines agulles en la pell, en determinats punts estratègics, amb l'objectiu d'alleujar una àmplia gamma de patologies.

L'acupuntura ha estat practicada a la Xina i altres països asiàtics durant milers d'anys. Avui en dia, és una teràpia molt coneguda també en el món occidental, milions de persones recorren a l'acupuntura com una teràpia alternativa, per alleujar diferents afeccions i millorar la seva qualitat de vida.

Les agulles d'acupuntura són metàl·liques i molt fines. Les persones solen sentir-se de diferent manera quan el professional les insereix a la pell, però en general no sent dolor ni molèsties. Les sessions d'acupuntura poden estendre durant setmanes o mesos.

La seva finalitat és restablir o mantenir l'energia i l'equilibri corporal i regular les funcions del organisme.

Auriculoteràpia

auriculoterapia

L'auriculoteràpia o auriculopuntura és una pràctica terapèutica que forma part de la medicina tradicional xinesa i està vinculada a l'acupuntura. No obstant això, s'han trobat dades que confirmen que a l'antic Egipte, Grècia, Roma i l'antiga Pèrsia, també es feia ús d'aquesta tècnica mitjançant l'estimulació de l'aurícula per tractar certes patologies.

Es basa en l'estimulació del punts reflexos que es troben a l'orella, amb la finalitat d'equilibrar. Aquesta estimulació pot ser mitjançant la col.locació d'agulles, clauers o imants.

Neuromodulació

neuromodulacio

La neuromodulació és una tècnica que s'empra per augmentar o disminuir l'excitabilitat d'una neurona o d'un grup de neurones a través de punts del pavelló auricular que s'estimulen amb agulla imantada o làser de baixa freqüència.

Actua directament sobre una zona del cervell, sobre la medul·la espinal o sobre una arrel nerviosa .

Tots aquest punts estan comprovats científicament.

NATUROPATIA

naturopatia

La Naturopatia és la ciència que estudia les propietats i les aplicacions d'elements naturals amb la finalitat de mantenir i / o recuperar la salut. És per tant la professió que agrupa totes les tècniques naturals conegudes com teràpies naturals o teràpies alternatives.

La Medicina Natural està basada en l'ús de mitjans naturals per a la restauració de la salut i per el millorament de la qualitat de vida del pacient.

Tècniques que es poden utilitzar:

Fitoteràpia

A base de plantes medicinals i derivats.

Nutrició

Basada amb l'alimentació com a medicina.

Suplementació

Vitamines, minerals, oligoelements i altres principis.